Snurrigt med nya stjärntecken
 
Har du stenbocken eller fisken som stjärntecken? Kanske inte nu längre. Förändringar i jordens axel har resulterat i att vi har fått nya stjärntecken.


Det astrologiska fenomenet rapporterades förra veckan av astronomen Parke Kunkle, från Minneapolis i USA, som upptäckte felet. Den astronomiska observationen har orsakat stora diskussioner i astrologikretsar runt om i världen.

Innebörden av upptäckten är att människor, som dagligen läser horoskop, nu helt plötsligt fått nya stjärntecken.

Anledningen till felet är att jordklotet befinner sig på en annan position i dag än för 3000 år sedan när astrologins grunder lades. Jordens axel har helt enkelt ändrat sin position i relation till stjärnornas position på himlen.

Enligt teorin som nu lanseras, kan man upptäcka att man är född i ett stjärntecken som man aldrig har hört talas om, nämligen ormbäraren. Solen befinner sig i stjärnbilden ormbäraren under första hälften av december, men trots detta återfinns inte ormbäraren bland djurkretsens stjärntecken.

Av Peter Olofsson peter.olofsson@nsd.se 0920-263000

--------------------------------------------------------------------------------

Publicerad 17 januari 2011 21:26

Uppdaterad 19 januari 2011 08:25

Skriv utTipsaDela
--------------------------------------------------------------------------------
Fakta: Ditt nya stjärntecken
 
Stenbocken: 20 jan - feb 15

Vattumannen: 16 feb - 10 mars

Fiskarna: 11 mars - 17 april

Väduren: 18 april - 12 maj

Oxen: 13 maj - 20 juni

Tvillingarna: 21 juni - 19 juli

Kräftan: 20 juli - 9 aug

Lejon: 10 aug - 15 sept

Jungfrun: 16 sept - 29 okt

Vågen: 30 okt - 22 nov

Skorpionen: 23 - 28 nov

Ormbäraren: 29 nov - 16 dec

Skytten: 17 dec - 19 jan

Visningar: 971

Kommentera

Du måste vara medlem i Vår Nya Värld för att lägga till kommentarer!

Gå med i Vår Nya Värld

Kommentar av Nathalie den 15 Mars 2011 kl. 1.42

Tack Wamma för att du drog igång disskutionen...

Har själv gått ett tag och funderat då jag är född just den 16dec.kram på dig

Kommentar av Kajsa-Lena kjellgren den 28 Januari 2011 kl. 22.43
Min lilla tro är att vi  alla är   liten  del  av  varje stjärntecken.....kraaam på  alla
Kommentar av Susanne Mayadawn den 25 Januari 2011 kl. 19.50

Hmm...jaha...då blev man en Velig Våg då.....  Tja, kan stämma just nu....;-)

 

Kommentar av Ann-Charlotte Stewart den 22 Januari 2011 kl. 17.58

Det här har att göra med numerologi också. Vi har varit i ett övervägande 12-baserat system länge, länge. Tolv tecken i zodiaken (fast Ophiochus, Ormbäraren, Helaren funnits där så länge de andra funnits där) Tolv timmar på klockan. Tolv månader på ett år osv.  12 är ett "maskulint" nummer och är "dualistiskt" så till via att det är jämt delbart med en rad andra nummer 12, 6, 4, 3, 2 och 1. Numerologist en trea som får mig att associera till den gamla kristna treenigheten som fortfarande hålls fast vid i katolska kyrkan. Fadern, sonen, den heliga anden som Ett. Var tog Modern vägen? Hon blev till en huldad jungfru som prisas högt för att hon avstår från sexualitet (kundalini energin). Resten av kvinnorna var i princip synderskor om de inte gifte sig och accepterade att bli underställd en man (det gamla döende paradigmet).

 

Och fortfarande; få slår sig ner på knä och tillber en ogift, ensamstående MAMMA (hon har ju haft sex och är då "oren"), fast vår Mamma borde bara det heligaste av allt. Alla Mammor. Vi kommer alla från Modern, Ma, inifrån hennes mörka heliga varma skapandegrotta - och det är här numret 13 kommer in!

 

13 månader i månkalendern (Ma-ya var bra på detta, men jag tror varenda ursprungskultur har sin egen månkalender, vi har använt den inom vårt eget jordbruk här i Sverige med). Månkalendern är en naturlig almanacka som harmoniskt följer stjärnkropparnas rörelser. Varenda kvinna kan känna det i sin kropp om hon är lite öppen för Universum. Vi har ju våra menstuella cykler. Jag är övertygad om att män kan känna det med om de vill, men där har jag ingen personlig erfarenhet. :)

 

13 i gruppen som Jesus var med i, gruppen kring Ma-ria Ma-gdalena. Ja, "Johannes" som sitter till höger om Jesus i Da Vincis Nattvarden är ju ingen annan än Jesus egen tvillingsjäl Maria Magdalena! Det finns MASSOR av källbaserad literatur kring detta. Läs Sir Laurence Gardners böcker, tex "Bloodline of the Holy Grail", och "Holy Blood, Hoy Grail" (kommer inte ihåg författarnas namn nu), som båda ligger till grund för Dan Brown's "Da vinci koden". Men det finns många, många andra böcker i ämnet så klart. Riane Eislers bok om partnerskap, The Chalice and The Blade, rekommenderas varmt. Men tillbaka till 13...

 

13 är ett primtal.  Dvs det är inte delbart med något annat än sig själv och 1. Tretton är HELT i sig själv.

13 står för nyskapande och återfödelse. Att återinföra det 13 tecknet i vår zodiak är i min mening ytterligare ett erkännande, nej, ett bekräftande av den feminina kraftens upprättelse på vår planet. Som den planetära Kundalini aktivering vi är mitt inne i nu visar oss allt tydligare tecken på varje dag! Gudinnans. Shaktis uppvaknande i hela mänskligheten.  

 

Så, sammanfattningsvis, som jag ser det, går vi från ett övervägande 12 dominerat system (där 13 fått stå tillbaka som det mörka, onda, otursföljda, oberäkneliga, "kvinnliga"), till ett kombinerat 12/13 system och vi måste själva hitta en balans mellan 12 och 13. Maskulint (medvetandet/vänster hjärnhalva) OCH Feminint (skapande energin/kundalini/intuition/höger hjärnhalva) TILLSAMMANS i harmoni, god vilja och fred. För det högsta goda för oss alla.  

 

Det här gäller både individuellt och för oss människor som en stor familj. Allt är holistiskt så om jag fokuserar på att hitta balansen inom mig själv, tillsammans med en partner, eller jobbar för hela mänskligheten spelar ingen roll. Enhet och balans inom EN påverkat allt och alla och vice versa.

 

Jaa, så fungerar det i mitt lilla trevliga hörn av verkligheten. Helt galet underbart med så mycket kärlek och uppvaknande - en makalös tid att få vara här på Moder Jord med er alla!!  Kraaaam. A-C

Kommentar av Magnus Olofsson den 22 Januari 2011 kl. 12.47

Men jag såg en till artikel om de här, och då sa dom att vi fortfarande har kvar våra vanliga stjärntecken.

Jag vill inte vara en Våg istället för en Skorpion :P

Kommentar av lars wamma den 22 Januari 2011 kl. 10.02

Alla är ju mer eller mindre berörda av sina stjärntecken på nåt vis-för vissa kan det vara en skön bekräftelse-

på varför man är som man är-jag är ju vattuman-så stenbock verkade konstigt på mig-stod att stenbocken är snål-jag som vattuman är ju inte alls snål-har nästan alltid levt efter överflödslagen-har jag haft gott om pengar så har jag alltid delat med mig-utan att kräva tillbaka har ofta fått lida för detta själv-men det har alltid ordnat sig på nåt sätt-pengar från oväntat håll tex-stenbocken vill nog lära mig att reflektera över att jag skall vara mer sparsam-men i no mindläget-så har detta föga betydelse-insikten om att vi är här på jorden -här ock nu är viktigare än presis alla pengar på jorden-samla pengar på hög-egobygga är inget för mig-även om det ibland skapar problem-men nu umgås jag med människor som har exakt samma inställning  ock det gläder mig outsägligt-dom svårigheter som kan uppstå delar man-två som lever efter överflödslagen är en dubbel styrka-flera är annu starkare

Kommentar av Ann-Charlotte Stewart den 22 Januari 2011 kl. 9.06
Min son blev jätteglad när jag berättade för honom att han är lejon istället för jungfru... he he. Själv känner jag mig väldigt hemma både som Ophiochus, ormbärare, och Skytt, född den 1 december. Men vissa dagar när städlusten pulserar i min kropp och jag sorterar papprena i mina pärmar och sätter fina etiketter på dem, då känner jag mig som en riktig Jungfru. Härligt, men det varar i allmänhet inte så länge...

Nu förtien när jag råkar läsa ett horoskop läser jag också Lejonet, för det är min North Node, det tecken jag är på väg att utveckla och det stämmer nog bäst av alla. Har mer och mer förstått innebörden av landsplågan "Mikrofonkåt" och dragningen till scenens - rampljusets magnetism - och ledarskapsfrågor är ju superspännande. Inte lätt det här...

En vis person sa mig en gång att vetenskapen astrologi är som en vägkarta i den tredje dimensionen. När man väl transcenderar 3d har man inget som helst behov av den. När jag är här och nu, i mitt kreativa livsflöde, i no mind, då spelar det ingen roll vilken konstellation jag är född i. Allt är bra som det är, men visst kan det förnöja sinnet att snöa in på det astrologiska i perioder i sitt liv!

Tack wamma, du fick igång en diskussion som jag tror kommer att fortsätta länge till... <3
Kommentar av Hanuah admin den 22 Januari 2011 kl. 8.39
Redan är 2006 berättade Elena Evstafjeva, som leder St. Petersburgs center of spiritual renaissance and development, att zodiaken kommer att ändras från 12 tecken till 14. Det är nu första gången jag fått bekräftelse på det. Intressant.
Kommentar av lars wamma den 21 Januari 2011 kl. 23.32

tack diddiloo för at du belyser ämnet

kram

Kommentar av lars wamma den 21 Januari 2011 kl. 21.14
inget som man skall ta för allvarligt det här-en betraktelse

© 2018   Created by Stefan Uhlén.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor