Älskade kyrka av trä – Mitt Paradis

Min kyrka av trä är helt utan makt över människorna.

 

Den viskar - Välkommen in precis som du är! Här är du fri att tänka, tro och vara som du vill. Vi är utan både port och lås – och vi har inga torn med skön klang från gjuten klocka. Här finner du inga iordningställda bänkrader – känn dig fri att slå dig ner varhelst du vill – eller vandra fritt!

~~~

I min kyrka av trä är konstföremålen platsbundna och följer årstidernas gång. I varje stam, sten, strå och djur bor ett stort stycke konst med andeväsen att beskåda. Men även det som en gång var liv finns här att se – dess tysta döda kroppar vilar skönt ovan jord – bryts sakta ner och skapar liv åt andra i sann kretsloppsanda.

 

Efter vintervilan som tycks vara en evighet och som hyser naken gråsvart trädkonst med snötäckt gren väntar den efterlängtade våren. Denna gudfruktiga tid – en förvandling till nytt liv med ljuvliga dofter som skapades redan i fjol – en förvandling i skiraste ljusgrönt med längtan och förväntan. Vitsippan bland tuvor, strån och träd, i tusen- och åter tusental bländar skönhet i oskuldsfärg.

 

Sommartid ger konst i klaraste klorofyllgrönt med förtätad dunkelhet under kronverken. Allt dåsar levandevackert, lapar sol och leker tafatt med vinden. Skogens svagt parfymerade dofter av liljekonvalj, vildros och kaprifol fyller luften och med sötma likaså av skogens hallon och smultron små.

 

Hösten bjuder fullmognad, frukter och frön och bladverkens sprakande eldfärger så granna - och strax faller skönheten och täcker marken likt en matta i guld och kopparfärg.

 

Så sluter vi cirkeln med vinterns återkomst i levandekonstens rum och salar – nu väntar stillhet likt dödens som ju inte är för evigt – ty i varje frö och i kvistars stundande knoppar vilar hopp och drömmer liv som komma skall - i evighet.

~~~

Psalmerna är nya för varje dag och framförs av allsköns andeväsen med budskap om kärlek, drift och hyllningar till livet och framtida släktled – de kvittras, drillas, hoas, kuttras och kraxas av trast, skata, fink och mes medan de väva bon i klyka och snår. Långt bort i fjärran spelar en hackspätt en ekande trumvirvel mellan träden. Under den tidiga försommaren gästar näktergalen i vers och visa med trollbunden stämma – denna mystikens paradisfågel vars läte är bland det vackraste ljud jag vet.

 

En ko råmar i hagen intill och sjunger duett med ett skällande rådjur bortom skog och äng. Den lilla bäckens stilla porlande tar sig fram likt en pulserande livgivande kapillär med viskande ton. Vinden vaggar strån och susar lövverk likt en tvärflöjts melodiösa solo. Med sitt dova surr flyger trötta humlan förbi och bort i fjärran med lång och enslig ton.  

 

Strax innan skymning, vår- och sommartid, besjungs en tacksägelsesång så vacker och rofylld – stilla och omfamnande lägger sig lugnet och dagens fuktvärmande ande dröjer sig kvar bland stam och krona likt ett beskyddande täcke inför natten.

~~~

Här finns inga böcker med uråldriga texter men vi har bokar med årsringarna och dess historia och vi har vår horst (ås) vars tillkomsthistoria berättas i upphöjd skönhet och sträcker sig långt längre än heliga skrifter. 

 

Här kan du bikta dig, söka tröst och vägledning, utan att beträda bås - ty alla de djur, växter och det högre världsalltet som kärleksfullt omger oss är våra lyssnare till våra själars stundtals tilltufsade ojämnvikt. Med deras gemensamma helandekrafter får vi svar, tröst och förlåtelse – alltid.

 

Här tar andakten aldrig slut – du är fri att lämna precis när du vill. När du vandrar härifrån kommer du känna dig uppfylld och tillfreds. Ta känslan med dig hem – kanske fick den dig att tänka om – att vakna – att söka nya livsvägar för att främja ditt medvetande och växande här på jorden. Vi hör ihop alla vi andeväsen – människan har ibland glömt bort det. Som att andas både in och ut är helandekraft något som både fås och ges. Mår du gott gör du också gott mot andra.  

~~~

Du är alltid välkommen åter in till en andaktsstund i en kyrka av trä varhelst du befinner dig på denna jord!

 

Kram från Hallandsåsen i Nordvästra Skåne 

Eva 

 

 

 

 

Visningar: 368

Kommentera

Du måste vara medlem i Vår Nya Värld för att lägga till kommentarer!

Gå med i Vår Nya Värld

Kommentar av Ninni den 8 Maj 2012 kl. 5.07

 

Jag älskar träd och naturen !

Jag älskar havet också .

Ha det bra  Eva  kram Nilla

Kommentar av Ninni den 8 Maj 2012 kl. 5.06

 

SKOGEN är verkligen paradiset på jorden !

Naturen är underbar !

Jätte fin bild Eva...

STOR KRAM                    NILLA

Kommentar av Fosfilianna den 7 Maj 2012 kl. 0.22

Visdom klädd i vacker grönskande språklig dräkt. Mumsigt, gott, sant och skönt.
Kram Eva <3

Kommentar av Ljuset - Eva Åström den 6 Maj 2012 kl. 14.04

Så vackert . Tack

Kommentar av Eva Green den 6 Maj 2012 kl. 9.22

Tack alla för värmande ord! Några knytt har jag inte sett men däremot när jag sitter på min stora meditations/tankesten i en gammal stengärdsgård kilar ibland en eller flera skogsmöss ivrigt förbi alldeles nära mig. De stannar upp och tittar på mig innan de blixtsnabbt kilar vidare under stenarna. Det är kanske de som är knytten! Söta är de i alla fall de små liven :)

Kommentar av Kristin Rundkvist den 6 Maj 2012 kl. 7.02

Vacker bild och fin reflektion! Kramar Kristin

Kommentar av Ängelmakerskan den 5 Maj 2012 kl. 11.37

ÅH Eva såååå fint du beskriver allt vackert vi har runt stugknuten.Vi har verkligen mycket att vara tacksamma över.OCH DET ÄR GRATIS.Vilken hyllning till Moder Jord.Ser du alla knytt som hoppar från sten till sten?

TACK!!!!

Kommentar av Hanuah admin den 5 Maj 2012 kl. 11.08

Tack Eva! Denna Kyrka är någonting livsviktigt för var och en, utan snäva ritualer och manande ord. En enda livslång tacksägelsebön, som innefattar allt, vänt till Sitt Hjärtas Gud. Allt detta i djup ödmjukhet men samtidigt i oerhörd styrka 

Så är det. 

Kommentar av Calle Enochsson den 5 Maj 2012 kl. 8.07

     :-)    :-)    :-)    :-)     :-)  

© 2018   Created by Stefan Uhlén.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor