Jag minns sällan mina drömmar, men jag börjar inse att en speciell dröm följer mig. Den kan vara borta länge men återkommer, ibland med år emellan. Den handlar om ett hus med många rum. Det är slitet och har haft många tidigare ägare. Det har alltså lång historia och har gjort tjänst i flera olika syften. För några dagar sedan var vi där inne igen, min sambo och jag. Ett trähus. I mitten en stor sal. Öppet till tak, och kanske tre våningar högt. Synliga takstolar däruppe. Men vi gick in i en smal korridor. Sliten. Och där fann vi en vit kakelugn, och ljummen var den. Vi som trodde de tidigare ägarna kastat ut alla kakelugnar, men här fanns en, slut på drömmen.

I tidigare drömmar har jag träffat en liten tomteliknande figur som försökte gömma sig för mig, men förebrående och bestämd fick jag honom att komma fram. Jag förklarade att han mycket väl fick springa där, bara han gjorde det öppet. Han i sin tur blev förvånad över att jag kunde se honom. Den gången var den stora salen fylld av avsatser och räcken i metall. En maskinhall.

I någon dröm utforskade jag olika rum och fann rum som jag inte visste fanns, grejer jag inte visste att jag hade, samt jag tror även det var något med en hemlig passage mellan olika delar.

Visningar: 185

Kommentera

Du måste vara medlem i Vår Nya Värld för att lägga till kommentarer!

Gå med i Vår Nya Värld

Kommentar av Ninni den 14 November 2015 kl. 9.45

finns det någon härinne som haft en intressant eller rolig dröm ???

Ha en fin dag så länge !!!

 

Kommentar av Ninni den 12 November 2015 kl. 4.40

Tack Maria för din tolkning!

Hoppas det är varmt och soligt för dig Maria och för mig som på bilden!

Vacker bild!

Kram

 

Kommentar av Maria Ljusalv♥ den 9 November 2015 kl. 20.23

Mot nya okända mål.........så här varmt och soligt får det gärna vara på vägen dit♥

Kommentar av Maria Ljusalv♥ den 9 November 2015 kl. 20.15

Det var roligt att få vara med och tolka din dröm Ninni♥

Eftersom du rodde med paddlar och båten först stog vänd mot land, så ville du nog inte ge dig ut på det öppna havet mot stora okända mål.

Jag måste förändra mitt liv nu på flera olika sätt, så jag känner igen mig i din dröm....... Hur jag ger mig ut på öppet hav och prövar mig fram, navigerar med Själen och Hjärtat som kompass och vägvisare. Men så tvekar jag och återvänder till den trygga stranden där allt är, som det har varit ganska länge. Tryggt!

Ha det fint min vän.... Kramar från Maria♥  

Kommentar av Ninni den 8 November 2015 kl. 0.14

Tack för ditt svar o bilden Maria!

Jag gillar inte för stora förändringar eller många förändringar och mycket nytt på en gång! Små förändringar är ok. Gillar inte ovissheten  VAD som ska hända. Intressant dröm faktiskt..... Kram

Kommentar av Maria Ljusalv♥ den 7 November 2015 kl. 17.39

Kommentar av Maria Ljusalv♥ den 7 November 2015 kl. 17.36

Det var ju en jättefin tolkning du hade Ninni. Jag kan tyvärr inte säga vad de två pojkarna kan betyda.

Kanske har du inte så bra kontakt med din inre Man, han som vägleder och stödjer dig genom vilda vågor och över stormigt hav, Han som är kapten på båten. Nu vände du tillbaka till land igen.  Men var det tänkt att du skulle ro vidare egentligen, över havet...och så kom de höga vågorna och du vände tillbaka till land igen, av rädsla.

Blockerar du dig själv med oöverstigliga vågor?.....kanske tryggast att vara kvar på samma plats och inte riskera att möta höga, hotfulla vågor, ute på öppet hav.

Spännande dröm Ninni. Kanske får du svar på vad den betyder tillslut.

Kram Maria♥ 

 

Kommentar av Ninni den 7 November 2015 kl. 1.51

TACK för den jätte fina bilden  Maria!  kraam

Kommentar av Ninni den 7 November 2015 kl. 1.51

Jag har svårt att tolka drömmen .... men ska försöka i alla fall lite....

Att drömma om havet tolkar jag också som starka känslor (kanske det beror på att jag älskar havet..det vet jag ej ... )

Jer ser det som något positivt att jag kunde ro båten själv. Båten var vänd på fel håll o hade paddlar istället för åror, men jag klarade av det. Tolkar som att jag klarar av något problem bättre än jag själv tror. Barnen litade på mig o skrattade. Det borde vara bra. Sen såg jag stora vågor det kanske är problem. Rodde tillbaka - negativt - men överlevde - positivt. Sen hade vågorna blivit större. Svårigheterna eller problemen blir större. Men vet ej om jag tolkar rätt...???

Jag har drömt många sanndrömmar i mitt liv. En del kan jag tolka men denna är svår!!  Vad betyder tex de små pojkarna ???

Kramar               Ninni

Kommentar av Maria Ljusalv♥ den 2 November 2015 kl. 20.20

 

Tack för att du delade din dröm Ninni♥....Vatten brukar betyda känslor...

Jag har också drömt om hus med olika rum, och om båtar som glider fram över vida hav. Det är fascinerande att försöka förstå vad drömmarna betyder. Men också svårt.

Jag vågar mig inte på en tolkning av din dröm. Försök själv och skicka in.....kanske kommer vi på något tillsammans♥

Kram till dig från Maria♥

© 2018   Created by Stefan Uhlén.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor