Sonja
 • Kvinnlig
 • Västerås
 • Sverige
Dela på Facebook Dela

Sonjas vänner

 • Magic Charmer
 • Ängelmakerskan
 • Maria
 • angelica mörner
 • Deva
 • Ann-Charlotte Stewart
 

Sonja's plats på Jorden..

Sonjas Bilder

 • Lägg till Bilder
 • Se alla

Profilinformation

Vad är intentionen med ditt medlemsskap? Var vänlig skriv en kort text på mellan 30 - 200 ord så att vi vet att din intention är i resonans med det vi verkar för. Tack för din hjälp.
Jag har en stark övertydelse att vi människor behöver varandra och vad jorden har att erbjuda oss. Vi måste lära oss att leva i symbios med allt..Alltet och vara mer rädda om varandra och vår omgivning..om vår jord.
Hur känner du att du vill medverka till att skapa vår nya värld? Har du några speciella talanger?
Jag kan medverka med att bara vara den jag är. Talanger? Blyerstecknare med en stark magkänsla (mitt inre sinne)

Kommentarplank (10 kommentarer)

Du måste vara medlem i Vår Nya Värld för att lägga till kommentarer!

Gå med i Vår Nya Värld

Klockan 20.59 den 1 Oktober 2013, Gahella sade ...

Jaa va trevligt!

Då ser jag fram att få se dig krypa fram ur ditt skal och höra mer från dig :)

 

Kram!

Klockan 20.11 den 1 Oktober 2013, Gahella sade ...

Hej Sonja :)

Läste att du ville vara med och sponsra den här sidan, och det gjorde mig som admin jätteglad för vi behöver all hjälp vi kan få på den vägen.

Hoppas vi också får se dig lite oftare, och även få ta del av dina tankar om allt mellan himmel och jord tillsammans med oss andra härinne.

 

Kram till nästa gång

 

Klockan 7.08 den 31 Oktober 2011, Elin Lundqvist Burlin sade ...

Det gick bra ända till 4 november! Ha det fint från Elin!

Klockan 18.54 den 29 Oktober 2011, Elin Lundqvist Burlin sade ...

Hej Sonja.

Jag läste ditt blogg inlägg och vill gärna ha länken till din dotters rosabandet kampanj och skänka pengar, Tack för ditt inlägg Varma kramar från Elin. 

Klockan 10.33 den 25 Augusti 2011, Ann-Charlotte Stewart sade ...
Tusen TACK och lika många kramar, Ann-Charlotte <3
Klockan 13.06 den 7 December 2009, Ann-Charlotte Stewart sade ...

Önskar dig, Sonja, allt det bästa denna alldeles vanliga dag i december. Mycket är på gång under ytan, vi vilar oss och förbereder oss på ett helt nytt år, fyllt med så mycket vi inte vet någonting om. Vad ska vi fylla det med? Kärlek, kärlek, kärlek, så ser listan ut för mig.
Stor kram till både dig och din dotter,
<3 a-c
Klockan 14.34 den 25 November 2009, RiverLord sade ...
Hejsan och Välkommen hit :-)

Klockan 0.14 den 23 November 2009, Magda sade ...
Varmt välkommen! Hoppas du här finner den oas att vila i som du (vi alla) behöver.
Allt gott!
/Magda

Klockan 21.34 den 22 November 2009, Ann-Charlotte Stewart sade ...

Ja, vad härligt att du hittade hit ända från yttre rymden! Vi har väntat på dig, Sonja. Hör du hur vi hurrar för att du nu anlänt!! Och hjärtligt TACK för att Du vill vara med och stråla ditt ljus här. Ta nu igen dig lite grann efter din långa resa och kom sedan tillbaka och berätta för oss om hur din färd varit... ja, om du vill. Följ hjärtat och låt kärleken och kreativiteten leda vägen! stor kram, a-c
Klockan 21.18 den 22 November 2009, Malou Berg sade ...
Välkommen Sonja
till ett underbart, öppet ställe
för att beröra och bli berörd,
genomlyst och transparent

Vi är så glada över att du har kommit hit
Klackarna i taket och rosor på kind!

kram
Malou

Fotot här ovan, kvällshimlen över Västerås en kväll i Juli

Länge sedan jag va in här nu. Brukar kika in i bland men har tyvärr inte funnit något att skriva. Men den här gången ville jag dela med mig av något som fick mig att förundras över människan. Hon är så stark men ändå inte använder sina sinnen och kundskaper fullt ut, eller använder de på fel sätt.  Läs gärna min blogg vad som fick mina tankar att undra..

 

 

 

 

 

 

 

Jorden, eller Tellus (latin: Terra), är den tredje planeten från solen och den största av de så kallade stenplaneterna i solsystemet. Jorden har en naturlig satellit kallad månen eller Luna.

Med flera miljoner arter, inklusive människan, är jorden den enda himlakroppen där man vet att liv existerar. Planeten bildades för 4,54 miljarder år sedan och liv uppstod inom en miljard år från dess skapelse. Sedan dess har jordens biosfär markant förändrat atmosfären och andra icke biologiska förhållanden, vilket till exempel tillåtit aerobiska organismer att utvecklas i den syrerika miljön.

Sedd från rymden är jorden formad som ett nästan perfekt klot. På grund av dess rotation och centrifugalkraftens inverkan på den elastiska jordmassan är dock omkretsen något större vid ekvatorn än över polerna. Jordskorpan, jordens yttre lager, är uppdelad i en rad olika segment, kallade kontinentalplattor, som långsamt rör sig över ytan. Omkring 71% av ytan är täckt av hav med saltvatten, återstoden består av öar och kontinenter. Flytande vatten är, så vitt man vet idag, nödvändigt för allt liv. Jordens inre är fortsatt aktiv med en relativt fast mantel, en flytande yttre kärna som genererar ett magnetfält, samt en fast inre kärna främst bestående av järn.

Jorden samverkar genom gravitationskraften med alla andra himlakroppar i den galax, Vintergatan som vi tillhör, där himlakropparna i vårt eget solsystem har störst inverkan med solen som den helt dominerande genom sin stora massa, men även till viss del månen i form av tidvattenfenomen. Jorden roterar ett varv runt solen för varje 366,26 gånger den roterar runt sin egen axel. Detta motsvaras av 365,26 soldagar och kallas för ett sideriskt år. Antalet soldagar är en mindre än antalet rotationer på grund av att jordens rörelse runt solen resulterar i en extra rotation runt dess axel i förhållande till solens position. Jordens rotationsaxel är vinklad 23,4° mot en linje som är vinkelrät mot omloppsplanet, vilket skapar årstider på ytan. Jordens enda naturliga satellit, månen, orsakar havens tidvatten, stabiliserar axellutningen och saktar långsamt ner planetens rotation. Ett bombardemang av kometer under jordens tidiga historia gav upphov till mycket av vattnet i haven. Sedan dess har nedslag av större asteroider vid ett flertal tillfällen orsakat våldsamma katastrofer på jordens yta.

Planetens mineral och de många produkterna av biosfären bidrar resurser som används för att försörja jordens mänskliga befolkning. Invånarna är uppdelade i omkring 200 självständiga stater som samverkar med varandra genom diplomati, resor, handel och militära handlingar. Människan lämnade jorden första gången 1961 då Jurij Gagarin nådde yttre rymden.
------------------------------------------------------------------
Fotnot Jag till hör dom som inte tror på att människan varit på månen

Sonjas blogg

Skumma saker hända...

Upplagd den 12 Oktober 2013 klockan 12.32 3 kommentarer

På kanelen

Upplagd den 3 Oktober 2013 klockan 17.49 3 kommentarer

Min andliga resa har börjat.

Upplagd den 29 Januari 2012 klockan 17.53 0 kommentarer

problemfria livet - en illusion

Upplagd den 22 November 2011 klockan 17.40 1 Kommentar

 
 
 

© 2018   Created by Stefan Uhlén.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor