Information

Gaias Mat

Här kan du dela med dig av Gaia's mat och dina bästa recept och matfröjder! Nära Källan, naturlig och ren, kärleksfullt odlad mat som gör oss friskare och än mer strålande.

Hur firar du helst intaget av Gaias gåvor i din kropp?  Mmmmm....

Medlemmar: 52
Senaste aktivitet: Okt 27, 2016

rent vatten, ren luft, ren mat, rena tankar och ren kärlek

en mandala för att rena sinnet, det renar allt annat

Diskussionsforum

Spirulina

Startad av Ann-Charlotte Stewart. Senaste svar av Lisa LW Jun 3, 2015. 3 Svar

Hungry for change trailer

Startad av Lisa LW Jun 2, 2015. 0 Svar

Koriander (cilantro) pesto

Startad av Ann-Charlotte Stewart. Senaste svar av Ann-Charlotte Stewart Nov 3, 2013. 4 Svar

Kommentarplank

Kommentera

Du måste vara medlem i Gaias Mat för att lägga till kommentarer!

Kommentar av Ann-Charlotte Stewart den 11 Augusti 2016 kl. 8.32

Que sera, sera! <3

Kommentar av Lenalo den 11 Augusti 2016 kl. 2.30

OJ allt låter spännande och roligt, det dyker säkert upp något särskilt som bara biter sig fast och så vips så vet vi!

Kommentar av Ann-Charlotte Stewart den 10 Augusti 2016 kl. 22.27

Vi har haft lite av både det ena och det andra. Yoga, meditation, pizzabak i vedeldad ugn, glödvandring, fredscirklar och mer kommer framåt våren. Vi har vackra trädgårdar här med hundratals olika läkeväxter, örter och blommor som vi gör en massa roligt med också. Allt är möjligt. Tänker inget särskilt just nu, det får utveckla sig som det vill.  Vad kommer upp för dig? 

Kommentar av Lenalo den 8 Augusti 2016 kl. 15.27

Japp absolut! Vad roligt! Gärna! Vad har du för Event Ann-Charlotte? 

Har du några särskilda önskemål?

Kommentar av Ann-Charlotte Stewart den 8 Augusti 2016 kl. 13.22

Lenalo, bästaste, har du lust att komma hit till vårt ljuscenter och stå för äventyrlig, närande, naturlig och njutningsfylld utomhusmat vid ett kommande event?  Vi skulle älska att ha dig här, raring!!!  Säg ja!!!  <3

Kommentar av Lenalo den 8 Augusti 2016 kl. 2.20

Gjutjärnspannor i alla möjliga sorter och storlekar från små plättlaggar till stora wokpannor finns att köpa överallt från dyra butiker till loppisar för ett par tior bara. man kan ha dem inne i elden eller inuti grillen eller ugnen etc… väldigt enkelt, idag gjorde jag en kaka med mandelmassa och smält mörk choklad och massor med färska svarta o röda vinbär o rostade cashewnötter i lite coccosfett och salt till kakan o en klick havregrädde så var det riktigt gott ute i skogen med kaffe…. 

Kommentar av Ninni den 7 Augusti 2016 kl. 9.05

Lenalo!

Det låter mycket gott... så jag blev faktiskt lite hungrig igår när jag läste det första gången,,,,

Jaa underbart att sitta ute och vara ett med naturen. det har jag upplevt många gånger i mitt liv. Men aldrig har jag lagat så god mat utomhus haha  mest grillat diverse saker lite enkelt. Perfekt du har gjutjärnpannor! Imponerande.  Ska ut snart.        Kraaam

Kommentar av Lenalo den 6 Augusti 2016 kl. 22.28

Åh sötaste Ann-Charlotte!  HA inte illa med kaffetermos!!! Ja du vi kan nog få till en skön matstund! Det får vi grunna på o är en god idé! Kramis hjärtat!

Kommentar av Ann-Charlotte Stewart den 5 Augusti 2016 kl. 21.58

Vid alla gudar, Lenalo!  Det låter himmelskt. Jag är långt ifrån så avancerad med mat. För mig måste det vara enkelt. Jag sitter ofta ute i naturen med en liten eld och en termos med kaffe och grädde. Bara det känns otroligt lyxigt för mig. Tror du får bjuda mig på mat någon gång.  Kraaam till du sköna chokladgudinna där!  <3

Kommentar av Lenalo den 5 Augusti 2016 kl. 11.30

Micro slutade jag med 1999, gav bort de jag hade…alla vill ju inte sluta och det får man ju respektera! Så gasspisen är toppenbra, har två stycken både i gäststugan och inne i huset, det är en av de få saker jag inte vill välja bort. Nu på sommaren när man lagar varm mat så tänder jag gärna grillen, med bark, pinnar och små träbitar, så ställer jag små gjutjärnsstekpannor ca 1 dm i diameter med allt möjligt gott i som jordnötter, valnötter, mandel, solrosfrön, hampafrö och rostar antingen torrostar eller med coccosfett eller rapsolja i… dety smakar ljuvligt och doftar smarrigt! Så tar jag och grillar fisken med skinnsidan neråt gallret, och om det skall få lite röksmak så lägger jag på alblad o kvistar direkt på elden/glöden, penslar laxen eller fisken  men vänder inte har de kryddor i som jag plockar i trädgården, timjan, rosmarin, oregano gräslök etc… hackar eller en lat dag bara klipper ner allt över eller i det jag lagar. Så i en annan panna för jag har många gamla gjutjärnshistorier i mina skåp så lägger jag i tomater, zucchini, potatis, svamp morötter…. ståtliga färsklökar, ljuvliga sparrisar och vitlöksklyftor och lite av varje som finns i kylen eller på tomten. Bara fanatsin sätter gränserna… Det fins med gjutjärn är att du kan lägga locket på på grillen och allt kan bo ihop på grillen.. MEN om du grillröker fisken så ha inte de andra matsakerna där samtidigt utan ta bort alen annars blir allt lite rökigt!   Vänd inte fisken låt den bara vara….så saftigt och gott att jag blir hungrig av att bara skriva om det! Så kök och spisar är överskattade, var ute och bara njut! Det är att få in naturens pulsation i kroppen och det mår vi väldigt gott av!  

 

Medlemmar (52)

 
 
 

© 2018   Created by Stefan Uhlén.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor